Onze favoriete wandelingen.

Een paar van Hotel pension Planaiblick’s favoriete wandelingen

 

Hier zijn enkele voorbeelden van de vele wandelingen in de vakantieregio Schladming Dachstein. De rondleidingen heb ik speciaal gekozen zodat ze makkelijk in een paar uur te doen zijn. Maar je kunt ze natuurlijk ook uitbreiden, met een goede maaltijd in een van de vele berghutten, door de aardige mensen hier te ontmoeten en door te genieten van het prachtige uitzicht. Veel Plezier !!

1.  de Reiteralm rondwandeling, met het spiegelmeer.
De aanreis is het makkelijkste met de kabelbaan Preneugg Jet (dinsdag en vrijdag in de zomer geopend), met de auto op de tolweg of wandelen.
De tour start bij de Gasselhöhehütte en gaat over de Gasselhöhe (2001 m) om vervolgens op een steile richel naar Rippeteck (2.126 m) te gaan. Vanaf hier gaat het over een steile, deels gladde weg naar beneden naar de kleine Oberseen. Voor bergbeklimmers is er hier nog een klim naar de Schober (2233m). Van de kleine Oberseen is het ongeveer 10 minuten naar de Mittersee, het zogenaamde „Spiegel meer“. Vanaf hier is het gemarkeerde pad terug naar de Reiteralmsee te volgen.
Een tour die zeker goed schoeisel en vaste tred vereist. Op de weg is geen hut, maar wel in het begin, en dan weer aan het einde van de tour, de tour duurt ongeveer 3-4 uur (zonder Schober). Voor degenen die niet zo lang willen wandelen te maken is er ook een goed uitgebouwde Alpinweg aan de voet van de Gasselhöhe die rechtstreeks naar het Spiegel meer leidt (heen en terug ongeveer 1 uur)

2. Wild Water alpine pad door de Höll ‚
Het uitgangspunt voor deze tour is de Seeleitenparkplatz  aan de achterzijde van het Untertal. De reis kan worden gemaakt met de auto , met de wandelbus of natuurlijk te voet.
Vanaf hier beginnen we een steil getrapt wandelpad naar de Riesachwaterval. Deze donderend in 2 niveaus 140 meter het dal in. als we het pad volgen komen we over een 50 m lange hangbrug die de kloof overspant. Goed beveiligd gaat het pad over veel trappen en blijft stijgen door de „hel“. De uitgang van de slucht is via een steile trap rechtstreeks naar de Gföller Alm (hier moet je echt een keer de süße teller proberen :-)). Een paar stappen verder is de diepe groene Riesachsee (1388m), omgeven door weelderige almen en hoge bergen. De terugweg is het makkelijkst over de bos weg die leidt naar de achterkant van de Seeleitenparkeerplaats.
Een geweldige wandeling, ook voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Vaste tred en stevige schoenen zijn zoals altijd een vereiste. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur naar het meer en terug. Er zijn tal van hutten die u uitnodigen om te blijven hangen en te genieten in het gebied.

 

3. Van de Steirische bodensee naar de Hans Wödl hut (Seewigtal)

Aanreis op eigen manier, hetzij de auto op de tolweg of met de wandelbus.
Het uitgangspunt is de parkeerplaats. Na een ontspannen wandeling van 15 minuten kunt u de prachtige Bodensee al zien. Hier kunt u ook slechts een kleine wandeling rond het meer maken (20 minuten) of naar de waterval gaan kijken. Voor de wandeling naar de Hans Wödl hut gaat het van hier steil omhoog langs de waterval. Hoe hoger je klimt des te mooier kunt u de Bodensee zien. De klim duurt ongeveer 1 1/2 uur, ongeveer 400 meter). Dan is het weer op dezelfde route terug naar beneden.
Vaste tred en stevige schoenen zijn vereist. De weg is erg steil en rotsachtig.
Onze culinaire tip: Een vers gevangen forel uit de Bodensee bij de Forellenhof.

 

4. wandeling van Obertal naar Duisitzkarsee op het wandelpad.
U kunt parkeren op de parkeerplaats Eschachalm of u komt met de wandelbus.
Vanaf hier,  leidt het pad relatief steil langs het water naar boven langs de Saghüttl en Kessler naar de Duisitzkarsee. Op het pad, moet u zeker de tijd nemen om een keer te gaan zitten om te genieten van het prachtige landschap. Wie dit pad te steil vind kan ook over de bos weg naar de top gaan, deze loopt meestal parallel aan het wandelpad. Eenmaal aan de top kunt u genieten van een fabelachtig mooi gezicht. De Dui- sitzkarsee en Fahrlech hut, de mooie bergweiden en de tegenoverliggende bergbeek geeft een prachtig beeld.
Op de terugweg kunt u weer over het wandelpad of bosweg gaan.
Een geweldige wandeling die u kan variëren, afhankelijk van uw conditie.

De wandeling wordt beloond met een adembenemend panorama.
Op de weg terug naar Schladming kunt u nog een korte omweg maken naar de Wehrhofalm. Een leuk huisje met lekker eten en vriendelijke herbergiers. Ook ideaal voor kinderen, met een klein meertje, geiten en konijnen.

.

5. Panorama Rittisberg
Aanreis met eigen auto of bus naar Ramsau Beach
Vanaf hier neemt u de stoeltjeslift naar de top en loopt dan naar het bergkruis op 1582m. De bordjes volgend komt u bij de Ochsenalm. Onderweg daarheen heeft u de mogelijkheid om de kalkwitte zuidwand van de Dachstein te bekijken. Over een bredd bospad gaat het dan naar de Sonnenalm. De Family Höflehner kommert zich hier van harte aan om welzijn van de gasten. Het zonneterras nodigt u uit om te blijven hangen. Voor de kinderen is er een grote speeltuin met veel dieren en een speelkamer beschikbaar. Zorg ervoor dat u de zelfgemaakte dennenschnaps probeert 🙂 verder op pad kom je langs de Halseralm, een traditionele hut die al 400 jaar oud is . Het laatste uur gaat iets bergafwaarts naar terug naar de parkeerplaats.
Wandelen tijd voor de rondweg is ongeveer 4 uur (met pauze langer ;-))
Een mooie wandeling, ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen , alle hutten zijn zeer kindvriendelijk.

http://www.planaiblick.org

http://www.mountainbiken-schladming.at

Leave a reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

* Die Checkbox für die Zustimmung zur Speicherung ist nach DSGVO zwingend.

Ich stimme zu.